Wat is BRCGS?
Wat is BRCGS?
Wat is BRCGS?
BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In de standaard worden de hygiëne en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct aan de Retailsector leveren beschreven. Hierbij kunt u ook denken aan verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.
De BRC-standaard werd voor het eerst in 1998 gepubliceerd en is opgericht door een aantal supermarktketens om de kwaliteit van hun producten te waarborgen.
De nieuwste BRCGS Global Standard Food Safety versie 9 is op 1 augustus 2022 gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2023 wordt tegen deze norm getoetst.
Om u op weg te helpen naar uw keuze tussen BRCGS, IFS of FSSC 22000, hebben de auditoren van DNV een verschillenmatrix gemaakt. Wilt u meer weten over de verschillen tussen deze GFSI-erkende foodnormen? Download de verschillenmatrix hier.
Wilt u meer weten over de verschillen tussen deze GFSI-erkende foodnormen? Download de whitepaper hier
Issue 9 van de BRCGS Food Safety standaard werd gepubliceerd in augustus 2022. Certificering volgens de nieuwe versie van de norm begint op 1 februari 2023. Lees hier meer over de wijzigingen.
Het certificatieschema voor de gehele voedingsmiddelenindustrie.
Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?
Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.
Volg een training en vergroot uw kennis over de norm! Klik hier voor het gehele aanbod.