Wat is ISO 22000?
ISO 22000 is een internationale voedselveiligheidsnorm die ontworpen is als doel om consumenten veilig voedsel te bieden. De norm is toepasbaar in de gehele supply chain.
ISO 22000 is een internationale voedselveiligheidsnorm die ontworpen is als doel om consumenten veilig voedsel te bieden. De norm is toepasbaar in de gehele supply chain.
ISO 22000 vormt de basis voor een internationaal ISO-voedselveiligheidscertificaat en is van toepassing op de gehele agro-foodketen. ISO 22000 is gebaseerd op HACCP volgens Codex Alimentarius en de managementprincipes volgens ISO en kan hiermee worden gezien als 'best of both worlds'.
Als bedrijft kunt u zelf bepalen welke ISO 22000 eisen er voor u relevant zijn. Deze dienen vervolgens gehanteerd te worden. De manier waarop dit gebeurt bepaalt u als bedrijf zelf tijdens de risicoanalyse.
De eisen die de ISO 22000-norm aan het voedselveiligheidsmanagementsysteem stelt bestaan uit de volgende onderdelen:
Als u ISO 22000:2005 al toepast, zult u de meeste eisen van ISO 22000:2018 wel herkennen. Toch is er ten opzichte van ISO 22000:2005 het nodige veranderd wat uw aandacht vereist voordat u de transitie kunt aanvangen en aan de ISO 22000:2018 kunt voldoen. Download de whitepaper en lees meer over de wijzigingen.
Download de whitepaper en kom alles te weten over de wijzigingen in ISO 22000:2018.
Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?
Het certificatieschema voor de gehele voedingsmiddelenindustrie.
Volg een training en vergroot uw kennis over de norm! Klik hier voor het gehele aanbod.
Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief