GMP+ certificering
Door de GMP-regeling, kunnen bedrijven aantonen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen.
GMP+ certificering
Het vertrouwen van de consument is echter door de talrijke incidenten met eetwaren flink gedaald. De officiele benaming van de vernieuwde versie is "GMP+ FSA staat voor GMP+ Feed Safety Assurance scheme en is door het Productschap van Diervoerders opgezet als 'vrijwillig' programma om de hele keten van diervoeders in kaart en onder controle te krijgen.
Kijk hier voor de recall procedure voor GMP.
Wat is GMP+ certificering?
Bedrijven uit de diervoedersector kunnen over gaan tot de Good Manufacturing / Managing Practice. Door deze regeling, beter bekend als de GMP-regeling, kunnen bedrijven aantonen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen. Deze regeling is met name bedoeld voor levensmiddelenbedrijven die restproducten afzetten in de diervoedersector. Om te kunnen leveren aan diervoederbedrijven en grondstoffenhandelaren, dienen in Nederland gevestigde leveranciers van voedermiddelen of grondstoffen minimaal te voldoen aan de voorwaarden van de GMP -regeling.
DNV kan u helpen met:
- GMP+ B1 Productie, handel en diensten
- GMP+ B2 Productie van diervoeder-ingrediënten
- GMP+ B3 Handel, collectie en op- & overslag (fouragehandel)
- GMP+ B4 Transport
Waarom GMP+ certificering?
- Eis van de klant
- Vertrouwen van de consumenten en klanten
- Ter verbetering van de voedselveiligheid
- Commercieel voordeel
Een GMP-certificaat wordt alleen uitgereikt aan bedrijven, die aan alle kwaliteitsnormen voldoen. Elk gecertificeerd bedrijf is opgenomen in een openbaar register van het productschap. Voordat bedrijven op deze lijst geplaatst worden, dient een verificatie door de certificerende instelling te hebben plaatsgevonden.
Gecombineerde certificering GMP+
Certificatie volgens de GMP kan in combinatie (geïntegreerd) met de bestaande systemen uitgevoerd worden (HACCP, BRC, IFS, ISO 9001 en ISO 14001). De audits worden meestal uitgevoerd door één team.
Meer informatie
- Heeft u vragen? Bel ons gerust via 010 2922 700 of e-mail ons via certificatie@dnv.com.
- Vraag vrijblijvend online een offerte op.
- Blijf op de hoogte via onze DNV e-nieuwsbrief en meld u hier aan.
- Download de whitepaper 12 tips om voedselfraude te voorkomen hier.