Keurmerk Beveiliging certificering
Met het keurmerk beveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche toont een beveiligingsbedrijf aan dat het de professionele partner is die klanten verder helpt met het aanpakken van hun veiligheidsproblemen.
Certificering volgens Keurmerken Beveiliging
In 2004 heeft de toenmalige VPB (inmiddels Nederlandse Veiligheidsbranche genaamd), mede in het kader van zelfregulering, het initiatief genomen om te komen tot een keurmerk voor beveiligingsorganisaties. Het keurmerk dient het proces van verdere professionalisering in de branche te bewerkstelligen alsmede het kwaliteitsniveau in de branche zichtbaar te maken en te bevorderen.
In de huidige situatie zijn er een zevental keurmerken voor de diverse soorten van dienstverlening door de Nederlandse Veiligheidsbranche opgesteld. Zie voor meer informatie: Keurmerken – Nederlandse Veiligheidsbranche
Vrijblijvend een offerte opvragen?
U kunt vrijblijvend een Keurmerk Beveiliging offerte aanvragen.
De verschillende Keurmerken:
Keurmerk Beveiliging
In februari 2006 is het Keurmerk Beveiliging gelanceerd. Dit keurmerk is bedoeld voor de reguliere en meeste voorkomende vormen van manbewaking, zoals objectbeveiliging, toegangscontrole, alarmopvolging, mobiele surveillance, etc.
Keurmerk Evenementenbeveiliging
Het keurmerk voor het beveiligingsbedrijf dat als hoofdaannemer een evenement beveiligt. Het bedrijf dus dat door de evenementenorganisator is aangesteld om het beveiligingsbeleid uit te voeren. De beveiligingsorganisatie doet dat met eigen medewerkers of met ingehuurd personeel of ingehuurde andere beveiligingsbedrijven.
Keurmerk Horecabeveiliging
Dit keurmerk is bestemd voor beveiligingsorganisaties die in opdracht van de exploitant een horecagelegenheid, de bezoekers en het horecapersoneel beveiligen. Het keurmerk is niet voor de individuele horecaportier.
Keurmerk Geld- en waardetransport
Dit is het keurmerk voor bedrijven die beveiligde waarde logistieke oplossingen bieden voor banken, de retail en overheden: geld- en waardevervoer, servicing van geldautomaten, verwerking van papier en muntgeld, enz.
Keurmerk Flexbedrijven
Het keurmerk voor bedrijven die op elk gewenst moment vakbekwaam, gescreend en geüniformeerd beveiligingspersoneel kunnen inzetten voor een andere beveiligingsorganisatie.
Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau
Het keurmerk voor de professionele onderzoeksbureaus. Gespecialiseerde onderzoeksbedrijven die in opdracht van derden recherchewerkzaamheden verrichten, zoals fraude-onderzoek, pre-employmentscreening, schadeonderzoek en forensisch onderzoek.
Keurmerk Maatschappelijk Verantwoord Beveiligen
Het keurmerk voor beveiligingsorganisaties en particuliere onderzoeksbureaus die zich in de branche onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Het stelt eisen aan bedrijven op het vlak van personeelsbeleid (onder meer het bieden van gelijke behandeling, het aannemen van mensen vanuit een kwetsbare positie, het stimuleren van een gezonde levensstijl enz.) en milieubeleid (onder meer het geven van inzicht in CO2-uitstoot, het scheiden van afvalstromen enz.). Dit keurmerk is een aanvullend keurmerk dat alleen in combinatie met een van de overige Keurmerken behaald kan worden.
Download de whitepaper stappenplan certificatie
Om u voor te bereiden op certificatie, kunt u onze '10 stappen naar certificatie' raadplegen.
Het certificatieproces:
1. Aanvraag certificatie
Iedere beveiligingsorganisatie die valt onder de werkingssfeer van één van de Keurmerken, kan DNV vragen een beoordeling uit te voeren. Voor niet-leden van Nederlandse Veiligheidsbranche wordt een bijdrage in de ontwikkelingskosten gevraagd.
2. Audit
De audit vindt plaats op het hoofdkantoor van de beveiligingsorganisatie en/of op locatie van de opdrachtgever van de beveiligingsorganisatie. De beveiligingsorganisatie verleent toegang tot de vereiste documentatie. De auditor toetst de documentatie, processen, dossiers, enz. tegen de criteria neergelegd in het betreffende Keurmerk en legt de bevindingen vast in een auditrapport.
3. Certificatiebeslissing
De certificatie instelling neemt een beslissing op grond van het auditrapport opgesteld door de auditor.
4. Uitgifte certificaat
De Nederlandse Veiligheidsbranche geeft het certificaat uit aan de beveiligingsorganisatie op basis van het auditrapport. Bij een positieve certificatiebeslissing ten aanzien van beveiligingsorganisaties die geen lid zijn van de Nederlandse Veiligheidsbranche, wordt het certificaat niet eerder uitgegeven dan wanneer de Nederlndse Veiligheidsbranche de bijdrage in de ontwikkelingskosten heeft ontvangen. Het certificaat is geldig voor de periode van 3 jaar, behoudens intrekking, schorsing of nietigverklaring.
5. Periodieke controle
Er vindt eenmaal per jaar een controle-audit plaats. Deze controle-audit dient zeker te stellen dat gedurende de geldigheid van het certificaat, de beveiligingsorganisatie aan de eisen van het betreffende Keurmerk blijft voldoen.
De volgende stappen naar Keurkmerk Beveiliging:
- Heeft u vragen? Bel ons gerust via 010 2922 700 of e-mail ons via certificatie@dnv.com.
- Vraag vrijblijvend online een offerte op.
- Blijf op de hoogte via onze DNV e-nieuwsbrief en meld u hier aan.
- Download onze whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie'.