Food Safety Culture Training

De Food Safety Culture training legt de principes van voedselveiligheidscultuur uit. Leer hoe u leiderschap, erkenning en gedragsverandering kunt gebruiken om de voedselveiligheidsprestaties in uw organisatie te verbeteren.

 

Voedselveiligheidscultuur, wat is dat nou precies? Sinds de BRCGS er een aantal jaren geleden mee kwam, heeft het begrip een aardige groei doorgemaakt. Inmiddels is het omarmd door GFSI en de wetgever, en moeten alle bedrijven die iets doen met levensmiddelen er tijd en energie in steken. Maar in welke mate? En wat wordt er verwacht tijdens een audit? Hoe krijg ik grip op cultuur en hoe kan ik daar een plan voor maken? Het zijn allemaal vragen die we in de training voedselveiligheidscultuur aan de orde stellen.

Inhoud

De Food Safety Culture training legt de principes van voedselveiligheidscultuur uit en hoe deze in organisaties kunnen worden geïmplementeerd. De training wordt aangeboden in 2 versies, waarbij de 4-uur durende masterclass de theorie behandelt en uiteindelijk meer overlaat aan u als deelnemer, gaan we in de dag-training dieper op de materie in en gaan we ook daadwerkelijk oefenen met en werken aan het meten aan en sturen van voedselveiligheidscultuur.

Leerdoel

De training bevat de volgende specifieke leerdoelen: 

Inzicht krijgen in de combinatie van waardevolle concepten die effectief kunnen bijdragen aan het verminderen van uitbraken van door voedsel overgedragen ziekten en daarmee de voedselveiligheidsprestaties binnen de organisatie kunnen verbeteren, op het gebied van menselijk gedrag, de cultuur van de organisatie en door een voedselveiligheidsmanagementsysteem te integreren.

Na afloop van de training kunnen deelnemers:

  • Het belang van voedselveiligheid begrijpen en de relatie daarvan en het bijbehorende gedrag op alle niveaus van de organisatie.
  • Begrijpen welke rol leiderschap speelt in het ontwikkelen van de Food Safety Cutlure binnen de organisatie.
  • Vergroot kennis over tools die kunnen helpen om gedragsverandering in de organisatie te versnellen in verband met voedselveiligheidsprogramma's.

Bestemd voor

Iedereen die betrokken is bij het beheer van voedselveiligheid binnen uw organisatie, inclusief het plannen, implementeren, onderhouden of beheersen van een ISO 9001-, ISO 22000-, FSSC-, BRC-, IFS-systeem.

Instroomniveau

Het is aan te raden werkervaring met ISO 22000, FSSC, BRCGS, IFS en gerelateerde richtlijnen van GFSI te hebben.

Incompany Trainingen

Alle trainingen die DNV verzorgt, kunnen op aanvraag in uw eigen organisatie worden gegeven. Voor meer informatie of een offerte klikt u op onderstaande button of neem telefonisch contact op met de afdeling training T: +31 (0) 10 29 22 706.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
 

Voedselveiligheidscultuur, wat is dat nou precies? Sinds de BRCGS er een aantal jaren geleden mee kwam, heeft het begrip een aardige groei doorgemaakt. Inmiddels is het omarmd door GFSI en de wetgever, en moeten alle bedrijven die iets doen met levensmiddelen er tijd en energie in steken. Maar in welke mate? En wat wordt er verwacht tijdens een audit? Hoe krijg ik grip op cultuur en hoe kan ik daar een plan voor maken? Het zijn allemaal vragen die we in de training voedselveiligheidscultuur aan de orde stellen.

Inhoud

De Food Safety Culture training legt de principes van voedselveiligheidscultuur uit en hoe deze in organisaties kunnen worden geïmplementeerd. De training wordt aangeboden in 2 versies, waarbij de 4-uur durende masterclass de theorie behandelt en uiteindelijk meer overlaat aan u als deelnemer, gaan we in de dag-training dieper op de materie in en gaan we ook daadwerkelijk oefenen met en werken aan het meten aan en sturen van voedselveiligheidscultuur.

Leerdoel

De training bevat de volgende specifieke leerdoelen: 

Inzicht krijgen in de combinatie van waardevolle concepten die effectief kunnen bijdragen aan het verminderen van uitbraken van door voedsel overgedragen ziekten en daarmee de voedselveiligheidsprestaties binnen de organisatie kunnen verbeteren, op het gebied van menselijk gedrag, de cultuur van de organisatie en door een voedselveiligheidsmanagementsysteem te integreren.

Na afloop van de training kunnen deelnemers:

  • Het belang van voedselveiligheid begrijpen en de relatie daarvan en het bijbehorende gedrag op alle niveaus van de organisatie.
  • Begrijpen welke rol leiderschap speelt in het ontwikkelen van de Food Safety Cutlure binnen de organisatie.
  • Vergroot kennis over tools die kunnen helpen om gedragsverandering in de organisatie te versnellen in verband met voedselveiligheidsprogramma's.

Bestemd voor

Iedereen die betrokken is bij het beheer van voedselveiligheid binnen uw organisatie, inclusief het plannen, implementeren, onderhouden of beheersen van een ISO 9001-, ISO 22000-, FSSC-, BRC-, IFS-systeem.

Instroomniveau

Het is aan te raden werkervaring met ISO 22000, FSSC, BRCGS, IFS en gerelateerde richtlijnen van GFSI te hebben.

Incompany Trainingen

Alle trainingen die DNV verzorgt, kunnen op aanvraag in uw eigen organisatie worden gegeven. Voor meer informatie of een offerte klikt u op onderstaande button of neem telefonisch contact op met de afdeling training T: +31 (0) 10 29 22 706.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Een voorstel ontvangen voor een in-company training?

  Opleidingstrajecten

Opleidingstrajecten

Wilt u een van onze opleidingstrajecten volgen? Bekijk hier alle opleidingstrajecten.

 

Waarom DNV - Training?

Lees de ervaringen van andere trainingsdeelnemers.

 

Whitepaper

Meer tips over normen? Download een van de vele whitepapers.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvangen de nieuwsbrief.

 

Algemene voorwaarden

Download de algemene voorwaarden - Training